Website welke de oorspronkelijke inwoners op onze aarde behandeld. Native Kleding - IndianSpirits

Native Kleding - IndianSpirits

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Native Kleding

Wie denkt aan kleding van Indianen, die denkt aan een hemd met franjes, een hoofdtooi, gezichtsbeschilderingen en kralen. Dat lijkt op de kleding die vooral door de prairie-indianen gedragen werden. Elke stam had een eigen identiteit en eigen kleding.
Stammen als de Navajo Indianen gingen wol dragen nadat er in de 17e eeuw schapen kwamen, die door de Spanjaarden ingevoerd werden.

Ook het klimaat had invloed op wat men droeg. De Inuit uit het noorden droegen wanten, laarzen en parka‚Äôs met capuchons. Ze waren gemaakt van de huiden van zeehonden en kariboes. De jagers droegen bont en huiden. En in de landbouwgebieden weefde men stoffen van de vezels van wilde planten en van gekweekte katoen. Aan de oostkust en in de wouden droegen veel mannen alleen een lendendoek of een broek en de vrouwen een rok met franjes. De Prairie-Indianen droegen, net als de meeste andere, ceremoniële kleren.

Maar meestal droegen ze eenvoudiger kleren. De vrouwen droegen ruime jurken. En de mannen lendendoeken, hemden en beenstukken. Mannen en vrouwen droegen bizonvachten. Over hun andere kleren en liepen op macassins afbeelding 6. In de hete zomer liepen de mannen het liefst in een lendendoek en macassins.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu