Website welke de oorspronkelijke inwoners op onze aarde behandeld. Carolina Dog - IndianSpirits

Carolina Dog - IndianSpirits

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Carolina Dog

Geschiedenis American Indian dog
De Geschiedenis van de American Indian Dog is een studie van legendes en historie van de Amerikanen; een reis terug in de tijd voordat ‘de nieuwe wereld’ ondekt werd Lang voordat de Indianen paarden hadden waren de Song Dogs al aanwezig. Ze werden gebruikt voor de jacht, als herder, trek en pakdier, waakhond en babysitter. Deze honden waren onmisbaar in het leven van de Native Americans Het coyote-achtige uiterlijk is geen toeval. De native Americans geloven dat de coyote oftewel ‘Gods Dog’ de eerste levende wezens op aarde waren en ook de laatste zullen zijn ! De indian dogs maken deel uit van het balans van de natuur, zij zijn er om te leren en te helpen de mens te overleven. De Indian Dog werd vaak  De Indian Dog werd vaak gekruisd met de coyote voor het instinct, roedelgedrag en hoge intelligentie.

De Indian Dog van vandaag heeft nog steeds dezelfde kwaliteiten, dankzij het zeer precieze fokprogramma van Kim La Flamme en de Song DOg Kennels. Je kunt de Indian Dog ook niet vergelijken met een gewone hond- wolf kruising, want qua uiterlijk lijken ze wel veel op de wolf en coyote maar hun karakter is uniek !

De zoologen en archeologen hebben bewijzen gevonden dat de Indian Dog 30.000 jaar geleden al bij de Indianen leefden De American Indian Dogs werden ook beschreven door de eerste Spanjaarden, de Lewis en Clark expeditie, de eerste settlers en in de verhalen en legendes van de Indianen zelf.
Zoals er veel verschillende indianenstammen waren, waren er ook veel verschillende types indian dogs die weer verdeeld konden worden in 3 soorten; Noordelijk type; Het grotere wolfstype werd veel gebruikt als pakdier en het kleinere type werd veel gebruikt voor de jacht Zuidelijk type; coyote-type werd gebruikt als pak-trek dier, als herder, babysitter en waakhond Plain tupe; eigenschappen van het noordelijk en zuidelijk type gecombineerd! Noordelijk x Zuidelijk = Plaintype

Volgens beschrijvingen van Maximillion en Catlan tussen 1780 en 1830; Alleen van de Comanches in het Zuiden en de Blackfoot in het noorden; ‘ Er waren zeker 200.000 American Indian Dogs (Song Dogs) en de meeste Native Americans hadden zo’n 10 tot 30 honden per familie !
De reden dat de Indian Dogs bijna uitgestorven waren was omdat ze zo op de coyote leken, zodat de Settlers en Soldaten de honden nog gevaarlijker vonden als de Indianen. Ook toen de indianen al in de reservaten gedreven waren werden de honden nog vermoord door ‘de witte man’ Sommige honden hebben het overleefd door in het wild bij de coyotes te gaan leven, daarom zijn tegenwoordig de coyotes per staat zo verschillend ! De witte man begreep de Indianen niet , niet hoe te leven in natuurlijk balans en niet om goed om te gaan met het land. Ze vermoorden veel Native Americans en bijna al hun honden.

De Native Americans hadden grote respect voor de natuur en alle levende wezens. De indian dogs werden gefokt op Intelligentie , sterkte, gezondheid en snelheid.
De indianen noemden hun honden ‘Song Dogs’ vanwege hun hoge stemmen met communiceren en als ze op Buffalo’s jaagden dan maakten ze geluiden alsof ze zongen !
Speurtocht
Kim La Flamme heeft de afgelopen 40 jaar zich ingezet om de indian dog te redden van uitsterven en deze zeer speciale honden voor de toekomst te behouden. Hij zette een selectief en langdurig fokprogramma op met Indian Dogs die hij vond in reservaten en in het wild. Hij vind het belangrijk om de Indian Dog als werkhond te behouden en niet als showhond daarom staat dit ras ook niet ingeschreven bij de Amerikaanse Kennel Club, maar wel bij de speciale rassen vereniging en IIDOBA Omdat er nog steeds gefokt word op karakter, gezondheid en natuurlijke uitstraling bestaat er een enorme verscheidenheid van vachtkleuren bij de American Indian Dog. Inmiddels zijn er een paar honderd geregistreerde Indian Dogs in de USA en ongeveer 60 in Europa.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu